4 نوع کیست کلیه وجود دارد که رایج ترین آنها همین کیست ساده کلیوی می باشد. سایر بیماری های کیست کلیه به دلیل حساسیت بسیار بالا و بی تاثیر بودن داروها، قطعا باید زیر نظر پزشک درمان شوند که عمدتا هم نیاز به جراحی خواهد بود. در این مطلب با کمک تحقیقات جدید پزشکی شما را با روشهای جدید درمان، قرص ها و همه نکات مهم کیست کلیوی ساده آشنا می کنیم.
کلیه چیست و کار آن چیست؟
- کلیهها دو عضو لوبیا شکل هستند که هر مدام اندازه مشت دست هر فرد هستند
- در پایین بدن و زیر قفسه سینه قرار دارند
- روزانه، دوکلیه حدود 200 کوارت خون را فیلتر (تصفیه) میکنند و حدود 1 یا 2 کوارت ادرار تولید میکنند که ادرار حاوی آب و مواد اضافی درون بدن است
- ادرار از طریق لولههایی به نام حالب به کیسه مثانه منتقل میشود. این کیسه ادرار را ذخیره و سپس دفع میکند
انواع بیماریهای کیست کلیوی
4 نوع بیماری ناشی از کیست کلیوی وجود دارد:
1-بیماری کیست کلیوی ساده: دلیل مشخصی ندارد و نیازی به جراحی نمی باشد. کیست به صورت یک تا 3 عدد در قسمت های بیرونی کلیه رشد می کند و در بسیاری مواقع با یک جراحی سرپایی ساده قابل درمان است. نمونه آن تصویر اول مطلب است.
2- بیماری کلیوی پلیکیستیک (PKD): غالبا بصورت ارثی ایجاد میشود. ژنهای نامناسب باعث رشد کیست در کلیه میشود. هردو کلیه تحتتاثیر قرار میگیرند اما ممکن است در یک کلیه کیست ایجادشود. PKD در استرالیا بسیار رایج است و دلیل اصلی آن پیشینه قومی است. درحال حاضر درمانی برای PKD وجودندارد، اما تحقیقاتی برای پیشگیری از رشد کیست و تضعیف عملکرد کلیه انجام شدهاست.
3- بیماری کلیوی کیست مغزی (MCKD): یک بیماری ارثی است. کیستها دربخش داخلی یا مغز کلیه رشد میکنند. کلیه کوچکتر میشود. این بیماری در افراد بین 20 تا 50 سال رایج است. درموارد اندکی، بدون سبقه خانوادگی این بیماری رخ میدهد که این به معنی تغییر (جهش) ژنتیکی در خانواده است. بیماری نفرونوفتیسیس که در نوجوانان رخ میدهد مشابه بیماری MCKD است.
...
برای مطالعه ادامه متن بر روی لینک اصلی زیر کلیک کنید:
- ۹۸/۰۵/۱۳